Evolutia pieței în pază și protecție – cum se înlocuiește factorul uman în viitor

marți, der 23. martie 2021

De-a lungul istoriei, au existat și vor exista întotdeauna oameni care vor pur și simplu să ia ceea ce nu este al lor. Dorința de a păstra casa în siguranță merge înapoi până la vechii romani, care foloseau câini domestici și chiar gâște pentru a ține la distanță intrușii și oaspeții nedoriți. Astăzi, suntem departe de a ne baza pe gâște pentru a trage alarma, sistemele automate de alarmă și camerele de securitate fiind normele atât în ​​gospodării, cât și în afaceri.

Sistemele de securitate actuale nu sunt pur și simplu rezultatul muncii de câțiva ani, baza pentru sistemele inteligente de securitate fiind pusă în urmă cu generații. În ultimii câțiva ani s-au înregistrat dezvoltări și investiții semnificative în SecurityTech, dispozitivele inteligente, cu inteligență artificială, începând fie prezente atât în companii cât și în casele oamenilor.

Camerele de securitate și-au făcut intrarea pe piață undeva la începutul anilor 1960. În deceniile următoare, tehnologia video a devenit din ce în ce mai sofisticată, cu capacitatea de a înregistra mai multe fluxuri video simultan și o captarea a imaginilor îmbunătățită. Pe măsură ce computerele au devenit mai obișnuite în anii 90, supravegherea digitală a oferit suficient spațiu de stocare pentru zile, săptămâni, luni, ba chiar și pentru perioade de timp nedeterminate.

Apariția Internetului a adus apoi o nouă dimensiune a conectivității dispozitivelor de securitate. Industria securității se schimbă și evoluează constant. Tehnologia s-a strecurat în fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv în securitate. Au trecut vremurile în care securitatea implica câteva camere de supraveghere și un paznic.

Aceaste schimbări tehnologice au venit cu multe schimbări în funcționarea industriei de securitate, efectul tehnologiei fiind resimțit atât asupra securității la domiciliu cât și asupra securității a milioane de companii.

Schimbări în procesul de recrutare

În prezent, companiile sunt mai stricte în procesul de recrutare. Companiile de securitate angajează membri ai personalului care sunt cunoscători ai tehnologiei și adaptabili la schimbare. Dacă în trecutul apropiat calificările pentru a fi paznic erau practic inexistente, în zilele noastre agenții de securitate ar putea avea de fapt nevoie de instruire suplimentară în domeniul tehnologiei.

Noi parteneriate cu agenții de aplicare a legii

Tehnologia a eficientizat cooperarea dintre agenții de securitate și poliție pentru a menține criminalitatea la distanță și a fost esențială în investigațiile poliției și în recuperarea obiectelor furate. Recunoașterea facială ajută la urmărirea criminalilor, iar aplicațiile mobile au facilitat trimiterea locației către oamenii legii.

Așteptările clienților

În zilele noastre, clienții se așteaptă la servicii de securitate robuste la prețuri rezonabile. Ei vor să se ocupe de securitatea lor o companie sofisticată din punct de vedere tehnologic. Clienții așteaptă responsabilitate în timp real și transparență supremă. Companiile pot îndeplini aceste cerințe doar adoptând tehnologia.

Clienții din zilele noastre vor să fie și mai implicați în securitatea spațiilor lor și unii chiar vor să primească fluxuri live cu camerele lor de supraveghere sau înregistrări video din trecut. Aici intervin serviciile cloud pentru a permite clienților accesul la toate informațiile de securitate de care ar putea avea nevoie.

În momentul actual există tehnologii care conduc revoluția tehnologică a industriei securității precum:

  • Recunoașterea facială
  • Aplicațiile mobile care permit personalului de securitate să păzească, să monitorizeze, să raporteze și să urmărească orice activitate suspectă și asigură o comunicare rapidă în caz de incident
  • Serviciile cloud care oferă o modalitate excelentă de a partaja orice informații relevante
  • Detectoarele de mișcare de ultimă generație
  • Inteligența artificială – învățarea automată și analiza predictivă – tehnologii de securitate de neprețuit, ce fac ca sistemele de securitate să fie mult mai inteligente și mai precise.
  • Senzorii audio care au posibilitatea de a prelua modele de sunet specifice
  • Analizele bazate pe cloud, mutarea analizelor în cloud reducând semnificativ costul serviciilor de securitate

Astăzi, mai multă tehnologie echivalează cu o securitate mai bună. Impactul tehnologiei în industria securității nu a fost decât pozitiv. Am putea spune că securitatea în toate ariile, domestice sau corporate, s-a îmbunătățit datorită tehnologiei. Prin urmare, ar trebui să ne așteptăm la o creștere a companiilor de securitate care acceptă tehnologii avansate.

Uniunea de astăzi a tehnologiei și a sistemelor de securitate a transformat securitatea locuințelor și a afacerilor în bine, oferind clientului posibilități nenumărate și mult mai eficiente pentru pază și protecție.