Avertismentul SRI privind pericolele ascunse ale internetului

Sonntag, der 27. September 2015
admin

 

SRI avertizeaza opinia publica cu privire la pericolele ascunse ale internetului, intr-o postare pe pagina oficiala de facebook a institutiei:

“Avand in vedere ca retelele sociale se bazeaza pe comunicare si conexiuni, utilizatorii acestora sunt adesea incurajati/tentati sa posteze informatii cu caracter personal. In acest demers, ei nu iau in calcul intotdeauna importanta si tipul de informatie pe care o posteaza in spatiul virtual si nici consecintele care pot surveni. Aceste informatii pot fi folosite de persoane rau intentionate, care utilizeaza mediul virtual in scopuri ilicite”. Printre aceste scopuri ilicite se numara furtul de identitate, utilizarea informatiilor personale cu scopul de a aduce prejudicii banesti victimei dar se pot de asemenea concretiza si in fapte de calomnie si santaj ce au ca scop afectarea reputatiei unei persoane sau companii.

Serviciul Roman de Informatii a constituit si o structura specializata in gestionarea problemelor create de mediul online, care se numeste Centrul National Cyberint. CSAT a desemnat SRI ca autoritate nationala in domeniul CyberIntelligence.

No comments

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.