Sfaturi pentru protectia locuintei

Monday June 8th, 2015
admin

Casa ta este castelul tau … sau poate nu! Este casa ta intr-adevar in conditii de siguranta o dată ce ai plecat la munca sau la scoala? Casa ta este considerata un sanctuar unde ar trebui sas te simti în siguranță. Casa ta este singurul mediu în care ai control asupra celor care pot ajunge aproape de tine sau familia ta. Protejarea casei și  a familiei ar trebui să fie ridicat pe lista de priorități.

De departe, cele mai comune amenințari pentru casa noastră sunt furturile. În conformitate cu Politia Romana, un jaf apare undeva in Romania la fiecare cinci minute. Prin definiție, infracțiunea de furt este o crimă de proprietate fara confruntare, care apare atunci când nu suntem acasă. Cu toate acestea, o familie victima a jafului se simte amenintata si vulnerabila.

Majoritatea spargerilor de case și apartamente au loc în timpul zilei, când majoritatea oamenilor sunt departe, la locul de muncă sau de școală. Lunile de vară iulie și august au cele mai multe spargeri cu luna februarie cu cele mai putine crime. Jafurile sunt comise cel mai des de bărbați tineri, sub 25 de ani în căutarea de valori mici ca dimensiune, costisitoare și poate fi ușor convertite în numerar. Elementele preferate sunt banii, bijuteriile, arme, ceasuri, laptop-uri, aparate video, playere video, CD-uri și alte dispozitive electronice de mici dimensiuni. Statistica ne spune că 70% dintre hoți folosesc forța pentru spargeri, dar preferința lor este de a avea acces facil printr-o ușă deschisă sau fereastra. Instrumente de uz casnic obișnuite ca șurubelnițe, clesti, leviere și ciocane mici sunt cel mai des folosite de către hoți.

Desi spargerile pot parea intamplatoare, nu sunt, ele necesita un proces de selectie. Procesul de selecție pentru hoț este simplu. Alege o acasă neocupată cu cea mai simplă de acces, cea mai mare cantitate de acoperire, precum și cu cele mai bune rute de evacuare. Ceea ce urmează este o listă de sugestii pentru a minimiza riscul si de a face casa ta neatractive pentru potențialii hoți.

Uși și Broaste

Primul pas este de a întări ținta sau face casa ta mai greu de spart. Amintiți-vă, hoțul va ocoli pur și simplu casa ta, dacă este nevoie de prea mult efort sau necesită mai multa calificare si instrumente decât posedă. Cei mai multi hoti intra prin ușile din față, din spate, sau garaj. Hotii cu experiență știu că ușa de garaj este de obicei cel mai slab punct de intrare, urmat de ușa din spate. Hoti știu să se uite în interiorul mașinii pentru chei și alte obiecte de valoare asa ca blocati masina chiar și atunci când  este parcata în interiorul garajului.

  • Folositi yale de cea mai buna calitate
  • Folositi usi metalice

Ferestre sunt lăsate deblocate și deschise la o rata mult mai mare decât ușile. O fereastră deschisă, vizibile din stradă sau alee, poate fi singurul motiv pentru casa ta să fie selectata de un hoț. Ferestrele de la parter sunt mai predispuse la spargeri pentru motive evidente. Ferestrele de la etaj devin atractive dacă acestea pot fi accesate de la o scara, copac, gard, sau prin catarare pe balcoane.

Fixați toate ferestrele accesibile cu dispozitive de blocare secundare
Asigurați-vă că cineva nu poate ajunge printr-o fereastră deschisă pentru a debloca usa
Asigurați-vă că cineva nu poate ajunge în interiorul ferestrei și scoateți dispozitivul de blocare
Utilizați dispozitive anti-ridicare pentru a preveni scoaterea ferestrelor

Fii un bun vecin

Vecini buni vor avea grija de casa ta sau de apartament, atunci când sunteti departe, dacă le cereti. Ei pot raporta activitatea suspectă la poliție sau la compania de paza si protectie.

Permiterea un vecin să aibă o cheie rezolvă problema de a ascunde o cheie în fața ușii. Hoti cu experiență știu să caute cheile ascunse in ghivece, sub pres, etc.

  • imprieteniti-va cu vecinii
  • rugati vecinii sa va ridice posta cand sunteti plecati
  • invitati vecinii pe la voi pentru a va cunoaste locuinta
  • lasati vecinilor numerele de telefon ale companiei de paza  cu care lucrati

Iluminat interior este necesar să se arate semne de viață și activitate în interiorul unei reședințe pe timp de noapte.

Iluminat exterior este, de asemenea, foarte important. Devine critic dacă trebuie să parchezi într-o parcare zonă comună sau garaj subteran și trebuie să meargi la ușa de la intrare. Scopul unui iluminat bun este a vă permite sa vedeti dacă o amenințare sau o persoană suspectă este ascunsa în calea ta. Iluminatul exterior trebuie să fie destul de puternic pentru a bate la cel putin 30 de metri si pentru a distinge culorile. Tine minte, nici un hot nu doreste sa fie vazut.

Vom reveni cu mai multe sfaturi, pana atunci nu uitati sa apelati la serviciile Caldo Privat Security pentru cea mai buna protectie posibila.

 

1 Comment. Leave new

Recomand o usa de garaj automata in cazul in care vreti sa economisiti timp, si sa investiti intr-o usa de garaj mai faina si mai sigura.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.